Befektetés a jövőbe

Nyílt nap a Keményben

2018. november 30-án pénteken tartotta a harmadik nyílt napját a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma.

Diákok vezetésével 5-7 helyszínt láthattak az érdeklődők két tanóra alatt. Ez alatt megtekinthették az iskola autószerelő műhelyeit, valamint közismereti és szakmai tanóráit. Betekinthettek az iskolai életbe, a diákönkormányzat munkájába. Az iskolában fontos szerepet kap az egészségvédelem, amelyből itt egy kis szeletet kaptak az látogatók. Kipróbálhatták az újraélesztés technikáját és szimulációs keretek közt tapasztalhatták meg milyen nehéz közlekedni és észlelni a körülöttünk levő tárgyakat, ha alkoholos befolyásoltság alatt lennének.

Az idei tanévben indított Vasúti árufuvarozási ügyintéző képzésünkről is kaphattak bővebb tájékoztatást. Ezt egy terepasztal tette még érdekesebbé. A segítséget köszönjük Drienyovszki Györgynek.

A nyílt nap alatt zajlott a Pénziránytű Alapítvány rendezvénye, mely szorosan kapcsolódik iskolánk Pedagógiai programjához is, hiszen abban szerepel a 10. évfolyamon Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy tanítása. Mostanság elengedhetetlen minden fiatal számára az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása. A rendezvény két interaktív tanórával indult és pódiumbeszélgetéssel valamint online pénzügyi kvíz vetélkedővel zárult.

Ezen a napon több mint 100-an jelentek meg, összességében a három nyílt napon közel 350 érdeklődő volt.

Továbbra is várjuk az érdeklődő diákokat, szülőket!

Bővebb információt kaphatnak az alábbi elérhetőségeinken:

kemeny@bszc.hu

66/325-636

http://www.kemenyg-bcs.sulinet.hu/