Befektetés a jövőbe

Nyílt nap a Keményben

Skultétiné Barna Anita igazgatónő általános tájékoztatójával indult a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában a második nyílt nap. Röviden bemutatta a következő évben induló képzéseket, osztályokat. Tájékoztatást nyújtott a fakultációs lehetőségekről, a végzés utáni várható kimenetről, valamint a továbbtanulási lehetőségekről is. Az utóbbiról, a korábban végzett diákok jó példáival is szolgálhatott. Ezt követően önvédelmi bemutatót tartottak 10. évfolyamos diákjaink. A változatos gyakorlatok, pl. Felső vagy köríves sújtás védése puszta kézzel, bot elvétele, láthatóan a diákok és a nézők tetszését is elnyerte. A 10.B osztály bemutatóját összeállította és betanította Shihan Gregor László VII.DAN önvédelem és közelharc oktató.

Ezt egy kulturális blokk, a Kemény Gitárklub bemutatkozása követte. Intézményünkben már 14 éve működik Lustyik István vezetésével ez a csoport, ahol hetente, csütörtökönként van lehetőség a gitározás tudományát ellesni, gyakorolni. A csoport fellépéséket is vállal, nemcsak az iskolában, hanem városszerte és a megyében is több helyen bemutatkoztak már.

Bemutatójukat a csoportalakítás követte. Tíz csoportban, negyedórás forgással, diákok vezetésével lehetett körbejárni az iskolát. Közismereti, szakmai órákra lehetett betekinteni, műhelyeket meglátogatni, egészségvédelemmel kapcsolatos ismereteket elsajátítani, a diákönkormányzat munkájával megismerkedni. Nyári szakmai gyakorlatról a 11. évfolyamosok számoltak be. A vasúti osztályunkat az óralátogatás mellett népszerűsítette az iskola folyosóján felállított makett asztal. Ezúton is köszönjük Drienyovszki Györgynek a lehetőséget. Az iskolánkban pályázatból megvalósított Élménypedagógia programból lehetett egy ki szeletet átélni. Igazgatónő a pedagógiai ejtőernyő segítségével diákot és szülőket egyaránt sikeres együttműködésre késztetett. Hamar eltelt a délelőtt. A zárórendezvényen az egyes helyszíneken kitöltött tesztek legjobbjai között apróbb jutalmak lettek kiosztva. Igazgatónő zárszavai és a Kemény Gitárklub zárta a napot.

Intézményünk még egyszer nyitottá teszi kapuit. Várjuk a nyolcadikos érdeklődő, leendő diákjainkat 2018. november 30-án pénteken 10 órára. Ekkor teljes tanórákat lehet megtekinteni. Emellett Békéscsabán november 14-15-én a Pályaválasztási vásáron is megtalálhatók leszünk két helyszínen.

2019. szeptemberében induló osztályaink:

0201 Autószerelő

0202 Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

0203 Közúti közlekedésüzemvitel-ellátó

0204 Vasúti árufuvarozási ügyintéző