Befektetés a jövőbe

Nyílt nap és Pályaorientációs nap a Keményben

2019. december 7-én, szombaton Pályaorientációs nappal egybekötött Nyílt napot tartott a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma.

A Nyílt napra érkezőkkel az iskola tornaterében Skultétiné Barna Anita igazgatónő osztott meg néhány gondolatot a 2019/2020-as tanévben induló képzéseikről, a 10.-es, 11.-es diáksegítők pedig színek alapján csoportokra osztva vezették körbe a nyolcadikosokat a különböző helyszíneken. Közben a szakgimnázium tanulói számára rendezett Pályaorientációs nap keretében főiskolákról, egyetemekről és a munka világából érkeztek meghívott előadók erre a napra. Többek közt Kecskemétről a Neumann János Egyetemről, a Kodolányi János Egyetemről, a Gál Ferenc Főiskoláról, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól és Honvédségtől, valamint a Magyar Államvasutaktól. Az előadók között köszönthették a volt Keményes Varga Krisztián autószerelőt, aki sikeres vállalkozását mutatta be, illetve a motorosokhoz, motorosokról szólt a Körös Motoros Karitatív Egyesület nevében Huszka-Seben Gabriella. Az iskola pedagógusai és szakoktatói logisztikai játékokkal és műhelybemutatókkal várták az odaérkezőket.

Az előadások között a folyosón vasútmodell-terepasztal, az udvaron pedig a kecskemétiek különleges gokartja várta a látogatókat. Zárásként az igazgatónő apró ajándékokat adott át a nap folyamán helyes tesztet kitöltők között. A Lustyik István vezette Kemény Gitárklub zenélése nyitotta és zárta a rendezvényt.