Befektetés a jövőbe

OSZKTV eredmények a Keriben

Április 21-én Balatonbogláron került megrendezésre az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek országos döntője, ahová a Zwack tagiskola 3 tanulója jutott be.

- Reál tantárgycsoportban (matematika, fizika, informatika) Felegyi Dominik 10/6 szakács tanuló jutott be az országos döntőbe.

A tanulóknak a verseny során először matematikai feladatlapot kellett megoldani, majd fizikai kísérletet kellett végezniük, a kapott eredményeket excel táblázatban rögzíteni, majd a kapott eredményeket ki kellett értékelni. Felegyi Dominik országos 4. helyen végzett a versenyen.

Felkészítő tanárai: Molnár Erzsébet és Moravszki János

- Humán tantárgycsoportban Gecsei Kitti és Aszódi János 10/3 cukrász tanulók jutottak be az országos döntőbe.

A versenyzőknek írásban és szóban kellett tudásukról számot adni. Az írásbeli feladatlap a reformáció, a dualizmus, az I. világháború, a két világháború közötti és a II. világháború magyar és egyetemes történelem korszakából összeállított kérdéseket tartalmazott. A szóbeli felelet során egy-egy, az adott időszakban élt történelmi személyiséget megjelenítve álláshirdetéses szituációban kellett megnyilvánulni. Gecsei Kitti Kossuth Lajosként a Királyi Magyar Természettudományi Társulat tagjának jelentkezett. Aszódi János a szituációs feladatban I. Miksa mexikói császárként két gyereket kívánt örökbe fogadni a trón biztosítása érdekében. Gecsei Kitti országos 8. és Aszódi János 15. helyezettként fejezte be a versenyt.

A tanulókat felkészítette: Tórh Péter

Gratulálunk a szép eredményekhez!