Befektetés a jövőbe

Pályaorientációs nap és 3. Nyílt nap a Keményben

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikumban december 12-én szombaton egyszerre tartottunk online Nyílt napot a nyolcadikos tanulók és szüleik számára, illetve a saját diákjainknak szintén online Pályaorientációs napot.

A Nyílt nap a YouTube felületén 9.00-kor kezdődött, közben a Keményes tanulók a Teams felületén értekezlet formájában kapcsolódtak be különböző szakmai előadásokba. A végzős osztályok például egységesen a Skpye segítségével az orosházi Kodolányi János Egyetem képzésekről szóló bemutatóját nézték meg. A Nyílt napon az előzőekhez hasonlóan Skultétiné Barna Anita igazgatónő köszöntötte a résztvevőket az iskola aulájából a szépen feldíszített karácsonyfa mellől. Ezután a két program több ponton is összefonódott, hiszen a 10.C osztály előadója, Kiss Gábor fenntarthatóságról szóló prezentációját élő bejelentkezéssel megtartotta a Nyílt nap résztvevőinek is. Orosházáról pedig Jelinek Zsolt autocross versenyző jelentkezett be szerelőműhelyéből unokaöccse, a 11.A osztályos Fehér Bertold technikai segítségével. Az osztály és a Nyílt nap résztevevői egyaránt bepillanthattak autószerelő műhelyébe, ahol a versenyzői tapasztalatokra támaszkodva jónéhány versenyautót építettek már.

A Nyílt napon többször hallhattak az általános iskolások kortesbeszédeket volt Keményes diákoktól, akik munkájukban, hivatásukban kiemelkedő sikereket értek el, és ebben nagy részt tulajdonítanak azoknak a szakmai alapoknak, amelyeket iskolánkban sajátítottak el. Ilyen volt például Orvos Pál videója, aki már 10 éve mozdonyvezetőként dolgozik, vagy Sonkoly Zoltáné, aki végzett járműmérnökként építi családi vállalkozását.

Mindkét rendezvényünk nagy élményt nyújtott nekünk, szervezőknek. Reméljük, a résztvevők is átérezhették kicsit, miért jó Keményesnek lenni.