Befektetés a jövőbe

Projektnapra készülünk

Nagy izgalommal készülünk a „Pénzre váltható tudás” projektnapra! Időpontja 2018. november 30-a lesz.

Az előző két év programsorozatainak sikerére tekintettel ismét ingyenes pénzügyi projektnapokat szervez 2018. november és 2019. május között 16-18 éves diákok számára a Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványa és a Diákhitel Központ Zrt.

Egy-egy projektnap megrendezésre bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett, amely tagja a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatnak. Több, mint húsz pályázó iskola közül került kiválasztásra az a nyolc (2 fővárosi és 6 vidéki) intézmény, amelyek - országszerte - helyszínt biztosíthatnak a programnak. Nagyon büszkék vagyunk, hogy iskolánk, a Békéscsabai SzC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma is elnyerte a projektnap megrendezésének lehetőségét!

A rendezvény két interaktív tanórával indul négy osztályban. A tanórák témája a pénzügyi tervezés 16-18 évesen. Ezeket a tréningeket az intézményünk - előzetesen az Alapítvány által felkészített - szaktanárai vezetik, 20-25 fős csoportokban.

A program második részében közismert vendégekkel és az iskola egy-egy sikeres volt, valamint jelenlegi diákjának részvételével interaktív pódiumbeszélgetést tartunk a pénzügyi tervezésről, pénzkezelési technikákról, tippekről és a pénzügyi tudatosságról. A projektnapot online pénzügyi kvíz show zárja. A pódiumbeszélgetés és a kvíz ceremóniamestere az ismert zenész – műsorvezető, Garami Gábor.

Iskolánk tagja a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatának. Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk minden olyan rendezvényen, programon, versenyen, ami hozzájárul pedagógiai céljaink megvalósításához, a diákjaink pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.