Befektetés a jövőbe

Rendhagyó angolóra drámajátékkal a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a 9. évfolyamos két tanítási nyelvű osztályában rendhagyó angolórát tartott Nagy Gabriella.

Drámajátékon alapuló nyelvtanítási módszert alkalmazva dolgozták fel és mutatták be a meghívott vendégeknek az Egyesült Államok egyik legfontosabb ünnepének, a hálaadásnak történetét a 9. EKNY osztályos tanulók Nagy Gabriella tanárnő irányításával.

Ez a módszer rendkívül hatékonyan fejleszti a nyelvi készségeket, elsősorban a beszédkészséget. Valamint a közös munka, a problémamegoldás a szociális és kooperációs készséget is fejleszti. A drámajátékok bevonása izgalmasabbá teszik a tanítási folyamatot a tanár és a diákok számára is. A gyerekek bátrabban és ügyesebben lépnek interakcióba, fejlődik az önbizalmuk és az improvizációs készségeik. Nyelvtanulás során is ösztönzőleg hathat, ennek köszönhetően az idegen nyelv iránti motivációjuk is erősödhet, belefeledkeznek a játékba, észre sem veszik, hogy idegen nyelven kommunikálnak.