Befektetés a jövőbe

Rendhagyó történelmi emlékezet a Keményben

2021. március 15. 

Olvasópróba a műhelyben

Az idei rendkívüli tanévben a tanítás, oktatás mellett ünnepeink, megemlékezéseink is rendhagyó módon zajlanak, zajlottak. Mivel az idén a BSZC Kemény Gábor Technikumban a 11. A osztály vállalta osztályfőnökével, Horváthné Szalai Angelikával, hogy méltón megemlékezik egy egész iskola előtt az 1848-as forradalomról, számukra némi lehetőség adódott a korlátozások ellenére. Ez év februárjában még lehetséges volt a szakmai gyakorlati órákat kiscsoportos keretek közt megtartani a járványügyi előírásoknak megfelelően. Ez az osztály autószerelést tanul, így ők bejárhattak az iskolába.

A teljesen online megemlékezés helyett, a diákok személyes megjelenését is felhasználva készült el az idei, március 15-i műsor ez év februárjában, több részletben, különleges helyzetben, rendhagyó körülmények között és módon. A felvételek az autószerelő szakmai gyakorlati napokon az iskola műhelyében készültek, diákjaink ruházata ehhez igazodik; lelküket mégis ünnepi díszbe öltöztették.

Kossuth nótát énekelve, legényest táncolva, történelmi szemelvényeket idézve, Petőfi versét szavalva emlékeztek meg a forradalmár és szabadságharcos elődeinkről diákjaink.

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,

De az idők végezetéig megmaradnak.”

(Juhász Gyula)

Köszönjük a műhelyben oktató kollégák segítségét, megértését. Külön köszönet a műsor megszerkesztéséért, összeállításáért és rendezéséért, Horváthné Szalai Angelika – osztályfőnöknek, a Kossuth-nóta betanításáért Óvári Attila szakoktatónak, az operatőri feladatokért és vágásért Szabó Norbert rendszergazdának, és nem utolsó sorban a 11.A osztály minden tanulójának:

 

 

 

Bagdi Dániel

Csicsely Krisztián

Csordás Bence

Domokos Enikő

Faragó Roland Attila

Fehér Bertold László

Györgyi Ádám István

Hartmann Tamás

Illés Bence Máté

Kertmegi Bence

Kondacs Roland

Kovács Ferenc

Kovács Norbert

Nagy Norbert

Papp Lóránd

Resetár Zsombor

Ribár Tamás

Sáfrán Viktor Márk

Szabó Bence

Szabó-Nagy Ábel Botond

Tárnok Máté Vince

Varga Péter

Varga Zsolt

Veres Tamás Máté

 

Az olvasópróbán készült műsor megtekinthető az iskola YouTube csatornáján és Face oldalán.