Befektetés a jövőbe

SZEGYA-s egézségügyisek a Pályaválasztási Vásáron

November 14-15.-én került sor a békéscsabai CsabaParkban a 2018. évi Pályaválasztási Vásárra, ahol minden, szakmát tanító középiskola, valamint sok cég képviseltette magát. Cél mint minden évben az, hogy kedvet csináljanak az iskolaválasztás előtt álló általános iskolai tanulóknak, szakmát keresőknek.

A Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium is hagyományos résztvevője a vásárnak, így egészségügyis valamint rendész tanulóink is részt vettek a látogatók tájékoztatásában. Természetesen szemléltető eszközökkel, kisebb bemutatókkal is próbáltak kedvet csinálni képzéseinkhez, az ápoló, valamint a csecsemő-és gyermekápoló szakmákhoz. Mindig népszerű az élethű babák pelenkázása, pólyázása, az ápolási eszközök, anatómiai szemléltető modellek bemutatása, de sokan kipróbálják az állapotos kismamákat szimuláló terhespocak felvételét is.

Sok érdeklődő járult a standunkhoz, tanulóink ügyesen válaszoltak a feltett kérdésekre, adtak tájékoztatást az iskola életéről, hagyományainkról, az egészségügyi és rendész képzésekről. Mindkét nálunk tanulható egészségügyi szakma hiányszakma, így a nálunk végző tanulók biztos állásokra pályázhatnak a későbbiekben. Reméljük, a felvételre jelentkezők számában is megjelenik majd a vásáron helyt álló diákjaink lelkesedése!