Befektetés a jövőbe

Sevillában a Keményes tanulók

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma az ERASMUS+ „Szakmai gyakorlatok az EDUPOLI-ban és a Vitalis GmbH szervezésében” projektjének keretében 6 fő logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vett részt 2019. március 09. és április 09. között külföldi szakmai gyakorlaton Sevillában. A tanulók ezidő alatt teljesítették a tanév közbeni szakmai gyakorlatukat, mely a képzés végén munkahelyüktől kapott visszajelzések és a leadott munkanaplójuk, beszámolójuk alapján lesz értékelve. A kiutazás előtt nyelvi, szakmai, kulturális és lélektani felkészítésen vettek részt.

A STEP fogadóintézmény eltérő gyakorlati helyeket biztosított az 5/13/2 osztályos tanulóink számára: Balassa Ákos, Bozsó Márk, Donka Kitti, Farkas Apolló, Runa Tamás, Szász Zsombor

A munkahelyen nem csak a szakmai tudásukat fejleszthették, az angol nyelvet használták kapcsolattartásra, ezért szókincsük is nagymértékben bővült. A spanyol nyelv terén pedig alapszavakat tanultak meg, pl. köszönés v. számok. A napi munkájuk mellett lehetőségük volt kulturális programokra, melynek során megtekinthették a helyi látványosságokat is. Szabadidejüket önállóan megszervezett programokkal és sportolással is színesítették. A kint töltött idő személyiségüket is erősítette, kitartóbbak és motiváltabbak lettek.

A tanulókat szakmai tanáruk és egyben osztályfőnökük Tóth Tímea kísérte. Egy hetet tölt velük, segítve a beilleszkedést valamint kapcsolatot tart a szervező céggel.