Befektetés a jövőbe

Sikeres Keményes versenyzők az ÁSZÉV-en

Két versenyen, négy továbbjutó

Iskolánk, a BSZC Kemény Gábor Technikum évről évre indít versenyzőket – akik mindig sikeresen szerepelnek – az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyein. Így volt ez az idén is.

A február 22-én megrendezett országos verseny I. fordulóján a tesztet a jelentkező versenyzők a saját intézményükben tölthették ki a már megszokott online módon. Természetesen mindez most még szigorúbb szabályok szerint, a járványügyi előírásoknak megfelelően történt. Ennek eredményét a minap tudtuk meg. A mi intézményünk két versenyben érintett, mindkettőben van továbbjutónk a második fordulóra.

Autó- és repülőgépszerelési ismeretek szakmai versenyén 8. helyezést ért el Kovács Imre Zoltán 12. A osztályos tanulónk. Imre eredményét dicséri, hogy 17 város 19 iskolájának 123 versenyzője közül érte el ezt a szép helyezést. Ezzel további 22 diákkal együtt -akik 60 százalék fölött teljesítettek- bejutott a második fordulóra, ahol eredményeik alapján 10 iskola diákjai fognak majd versenyezni a főiskolai, egyetemi felvételinél is sok pontot érő helyezésekért.

Ugyanezen versenyen induló négy osztálytársa -Pardi-Kis László (33.helyezés), Szappanos Bálint (42.), Lévai Levente József (46.) és Szabó Balázs Zoltán (55.) is szép eredményt értek el. Mindannyian a mezőny első felében végeztek.

Logisztikus osztályainkból hatan indultak a Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek versenyén. 204 versenyző közül 24-en jutottak tovább a versenybizottság elnökének jóváhagyásával, közülük hárman a mi iskolánkból. Itt még nagyobb volt a kihívás diáknak és oktatónak egyaránt, hisz ezen nagyszámú versenyző 27 város 32 iskolájából került ki. Akikre mi büszkék lehetünk: Karácson Titanilla 12.B osztályos tanuló, aki országos 3. helyen áll jelenleg, Popol István 12.C osztályos tanuló, aki a 7.-en és Rácz Viktória 12.C osztályos tanulónk, aki a 11.en. Ők készülhetnek az országos verseny II. fordulójára.

Szép eredményt értek még el rajtuk kívül Babák Zoltán 12.C (30.helyezés), Pásztor Nikolett 12.C (66.) és Kesiár Kata (108.) 12.C osztályos tanulók, akik a versenyen szerzett tapasztalatokat és tudást hasznosíthatják további tanulmányaik során.

Ezúton is gratulálunk versenyzőinknek és felkészítőiknek a szép eredményekhez!