Befektetés a jövőbe

Sulibezárás után online főzés

A BSzC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája sajnálatos – de nagyon is szükséges – bezárása miatt megváltoztak a körülmények és megváltoztak a tanítás-tanulás módszerei is. Távoktatásban főzni? Na, az lehetetlen – gondoltuk néhányan még nemrégiben. De mostanra kiderült, hogy nagyon is lehetséges. A siker hozzávalói: egy elhivatott szakoktató, lelkes szakácstanulók, segítő-támogató hozzáállású család és a kamra mélyén várakozó alapanyagok.

Eme receptet alkalmazta Szigetvári Péter szakoktató, valamint a 11/6 és a 11/7 osztály végzős tanulói. A vizsgájuk előtt álló diákok, oktatójuk útmutatása alapján, otthonukban a következő ételeket készítették el: Brokkoli krémleves bacon-chips és kruton, Sertésborda Hentes módra és burgonya hab, valamint Créme brulée.

Az itt látható fényképek hűen tanúskodnak a tanulók ügyességéről és szorgalmáról. Remélhetőleg a családtagok is elégedettek voltak és az utolsó „morzsáig” mindent jóízűen elfogyasztottak.