Befektetés a jövőbe

Szalagavató a Keményben

2021. október 22-én került sor a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikumban a szalagavató ünnepségre. Az öltönyös, kosztümös fiatalság önfeledten pózolt a videósok, fotósok előtt, majd kissé megszeppenve vonult be az ünnepi díszbe öltözött tornaterembe.

„Virággal a kezemben,Az tudod, nem én vagyok!És nem bírok sírni sem,Pedig szorít a mellkasom.”

Kowalsky meg a Vega szavai kifejezték a pillanat varázsát, amikor egy-egy szál vörös rózsával a végzős diákok köszönetet mondtak szüleiknek az eddig nyújtott segítségért.

Az ünnepi köszöntők után minden diák megkapta a szalagot, amely jelzi, hogy érettségire készülők, maturandusok lettek. A nyitótánc a 3 végzős osztály közös produkciója volt, a bécsi keringő során megcsodálhattuk a lányok gyönyörű mennyasszonyi ruháit, a fiúk büszke tartását, az ötletes koreográfiát. Az osztálytáncokra való felkészülés, átöltözés idején a Kemény Gitárklub szórakoztatta a közönséget. A 12.C osztály „Shake it!” című műsorával próbálta a nézőket felrázni. A 12.B osztály a „Dancing with the stars” színpadára repített el bennünket. Majd bepillantást kaphattunk a 12.A osztály mindennapi bolondozásaiba, az „1-es terem titkai”-ba. Az est zárásaként igazi fieszta hangulatot teremtett a végzősök közös felvonulása, fényjátéka. Köszönjük minden vendégünknek, hogy jelenlétükkel, vagy az online közvetítés megtekintésével megtiszteltek bennünket, részesei voltak szalagavatónknak!