Befektetés a jövőbe

Szent-Györgyis egészségügyisek sikere Gyulán. „Állítsuk meg a nyomási fekélyt!” - Világnap

„Állítsuk meg a nyomási fekélyt” világnap alkalmából, 2019. november 21-én 13.00 órától a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Árvay-termében megrendezésre került előadássorozaton a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma nyolc tanulója vett részt.

Nagyon érdekes és színvonalas előadásokat hallhattunk a krónikus sebekről, megelőzésükről és korszerű ellátásukról. Részletes betekintést nyerhettünk a hydrokolloid kötszerek alkalmazásáról is. Az elhangzottakból sokat tanultunk, melyet társainknak is tovább tudunk adni. Mindegyik előadó nagyon motiváló személyiség volt és láthatóan jól felkészült egészségügyi szakember.

Az előadássorozat végén a részt vevő tanulóknak egy tesztet kellett kitöltenie a nyomási fekéllyel kapcsolatban. Összesen 10 pár vett részt 3 iskolából a teszt megírásában. A tesztírás jó hangulatban telt és a párok szépen együtt tudtak működni, gyorsan megértettük a feladatokat és meg is tudtuk azokat oldani.

A teszt eredményhirdetését izgalommal vártuk. Az értékelésben nem csupán a helyes megoldásokat pontozták, hanem a beadás időpontját és a hibás a válaszokat is figyelembe vették. Az eredmény kihirdetésekor nagyon meglepődtünk, mert a dobogós helyeken a mi iskolánk szerepelt, maga mögött hagyva a többieket.

A helyezések a következőképpen alakultak:

1.Lukács Alexandra-Virág Máté 15.f

2.Makra Cintia - Kovács Kíra 15.f

3.Balog Viktória - Gilik Anita 11.e

A negyedik páros Elekes Viktória és Szarvas Nóra szintén jól szerepelt, a középmezőnyben végzett.

Pozitív élményekkel és új ismeretekkel térhettünk haza. Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen.

Lukács Alexandra, Makra Cintia, Kovács Kíra, Balog Viktória, Gilik Anita, Elekes Viktória, Szarvas

Nóra, Virág Máté