Befektetés a jövőbe

Szép eredmények a BSZC Keményben

a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!” című verseny megyei fordulóján

Iskolánk, a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum a teljes 10. évfolyammal képviseltette magát a Privátbankár.hu csapata által szervezett országos pénzügyi versenyen, amelyet a szakgimnáziumok / technikumok és a szakközépiskolák / szakképző iskolák tanulói számára rendeztek.

A versenyre összesen 798 négyfős csapat nevezett be. A Keményből három csapat jutott tovább a második, megyei fordulóba. Az online formában megrendezett megyei fordulón az egyes megyék 10 legjobb eredményt elért versenyzői vehettek részt 2020. október 20-án.

Ezen a versenynapon két alkalommal is helyt kellett állniuk a diákoknak: először reggel egy ötven kérdésből álló kvíz-feladatot kellett megoldaniuk, majd délután egy háromtagú zsűri előtt rendezett szóbeli forduló következett, amelyet a Zoom platform segítségével bonyolítottak le. A délutáni versenyrész két részből állt. Az első körben 5-5 villámkérdésre kellett válaszolniuk a csapatoknak. A második körben pedig egy-egy kifejtős kérdésre kellett megoldást találniuk, és azt pár percben bemutatniuk. A válaszadásra némi felkészülési idő után kerülhetett sor. A versenyen végül az „Igyexünk” nevet viselő csapatunk (Kiss Gábor, Balog Bence, Fosztó Zoltán, Kurtucz Milán Jenő) megyei 3. helyezést ért el, az „Autórongálók” csapata (Király Sándor, Mittnacht Balázs, Szarka Tibor, Török Ádám) 5. helyezést, az „Agyalós négyes” csapata (Czeglédi Kinga, Árdelán Boglárka, Borbás Zoltán Márk, Fehér Ramóna) pedig 7. helyezést.

Nagyon izgalmas, színvonalas versenyen mérethették meg magukat a diákjaink, ahol nagyon szépen megállták a helyüket! Gratulálunk a csapatoknak és további sikereket kívánunk!

Tuska Katalin
felkészítő tanár