Befektetés a jövőbe

Tutanhamon és Petőfi nyomában

Egy keddi napon volt, reggel 7 órakor indultunk vonattal Pestre. A kiránduláson a Kós Károly fotós tanulói vettek rész Rácz-Juhos Andrea tanárnő vezetésével.

A kirándulás keretében először a Tutanhamon kiállítást látogattuk meg. A kiállítás bemutatta Tutanhamon sírja felfedezőjének életét és munkásságát, továbbá a sírbolt felépítését és felfedezésének körülményeit. A kiállításon a sírbolt kincseinek élethű replikáit is megtekinthettük, megtudhattuk azok eredetét és szerepét a fáraó és világának életében. A kiállítás részeként megtekintettünk két rövid dokumentumfilmet is. Rengeteg érdekességet tudhattunk meg az Ókori Egyiptomról, mindezt interaktívan.

A kirándulás második állomásaként a Budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba látogattunk el, ahol Petőfi életéről és munkásságáról bővült tudásunk tárháza. Olyan dolgokat tudhattunk meg, amiket a tankönyvekben nem írnak le. A múzeumban ezen túl megnézhettük más költők és művészek életútját és művészetének fejlődését, változását, továbbá korabeli bútorokat is megtekinthettünk.

A kiállítások végeztével még egy óra volt a vonat indulásáig ezért elmentünk az Aréna plázába is. Volt, aki ezt az időt könyvesboltban töltötte a többiek pedig elmentek ruhát vásárolni, ebédelni, kávézni...

Ezek után hazafele megbeszéltük kinek mi tetszett, ki mit csinált a plázában, mi volt szerinte a nap legemlékezetesebb része.

Nagyon mozgalmas nap volt és kellemesen elfáradtunk. Mindenki jól érezte magát.

Molnár András, Milek Luca és Horváth Gréta 10.C