Befektetés a jövőbe

Világversenyen képviseli Magyarországot a SZEGYA-s Nikolett

WORLDSKILLS HUNGARY

2018.április 22-26. között rendezték meg Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál keretei között a WorldSkills Hungary Nemzeti Döntőt az ápolás-gondozás szakmacsoportban.

A Szent- Györgyi Albert Szakgimnáziumból 2 tanuló, Orosz Nikolett és Krizsán András indult a versenyen.

A döntőt a márciusban megtartott előválogató előzte meg, melyben az angol nyelvtudás mellett a szakmai tudás, a kommunikáció, a rátermettség, a kreativitás valamint a jó helyzetfelismerő képesség felmérése egyaránt fontos szerepet kapott. Ezen a megmérettetésen tanulóink 1. és 3. helyezettként jutottak a döntőbe.

A döntőben két feladatot kellett megoldaniuk, melyeknek egy része ismert volt. A szituációs gyakorlatokban, imitátori szerepkörben és zsűritagként a budapesti Honvéd Kórház sürgősségi osztályán dolgozók vettek részt(orvosok, ápolók), kiegészülve György Annamáriával, aki az ÁEEK-t (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) képviselte. A verseny két napon keresztül zajlott, melyben nagyon fontos volt a koncentrálóképesség és a mentális állapot , mivel a sorrendiséget reggelente húzták ki a versenyzők, így volt aki délután 14 vagy 15 órakor került sorra. Mivel a feladatmegoldások egy nyitott boxban zajlottak, a látogatók, érdeklődők figyelmével övezve, a versenyzők egy kis folyosón voltak elhelyezve, ahol versenyzőtársaikon kívül nem érintkezhettek senkivel. Ők nem láthatták társaik feladatmegoldását.

Az eredményhirdetést a harmadik napon tartották, ahol nagy örömünkre mindkét tanuló megtartotta az előválogatón megszerzett helyezését, mégpedig Orosz Nikolett 1. helyezett, Krizsán András 3. helyezett lett.

A diákok 1 éves felkészítésen fognak részt venni Budapesten mind a szakmai angol, mind az ápolói szakma tudásának bővítése okán. Nikolett 2019. szeptemberében az oroszországi Kazanban, a világversenyen fogja képviselni Magyarországot!

Felkészítésükben több kolléga is részt vett, hiszen mindkét tanuló 9. osztálytól iskolánk tagja. Az egészségügyi szakmacsoport (Adamik Jánosné, Juhász Csilla, Szilágyi Ágnes, Kurta Krisztina, Kis Erzsébet, Imroviczné Mócz Magdolna, Kárász László, Krizsán Mihályné édesanyaként is, a véghajrában Szujó Éva), valamint az angol nyelv oktatásában szerepet játszó kollégák (Vitézné Obsuszt Anita, Andó Mónika) egyaránt magukénak érezhetik ezt a fantasztikus sikertörténetet!