Befektetés a jövőbe

WorldSkills 2019 Kazan előválogató eredménye

2018. március 13-án került megrendezésre az egészségügyi szakképzésben tanulók számára Budapesten, a Honvéd Kórház Skill laborjában a WorldSkills 2019 Kazan nemzetközi verseny előválogatója.

A BSZC Szent-Györgyi tagiskoláját két 13.E osztályos tanuló, Krizsán András és Orosz Nikolett képviselte.

Az előválogató egy angol nyelvű interjúval kezdődött. Ezt követően csak az kezdhette meg az írásbeli, valamint a gyakorlati feladatmegoldást, aki az interjún megfelelő szintű angol nyelvi ismerettel rendelkezett.

Az írásbeli feladat megoldására 60 perc állt rendelkezésre, a feladatlap 75%-ban angol szaknyelvű, 25%-ban pedig magyar nyelvű feladatokat tartalmazott.

Az írásbelit követően munkavédelmi oktatást kaptak, melyen a gyakorlati fordulóba került minden pályázónak kötelező volt a részvétel.

A gyakorlati szituáció megoldása valós körülmények között, imitátorok bevonásával zajlott, ahol a magas szintű szakmai tudás mellé szintén megkövetelték az angol nyelv használatát.

A feladatok megoldása során szükség volt az alapápolás, szakápolás, az elsősegélynyújtás, valamint az egészségnevelés területén megszerzett tudás használatára.

Az előválogató során kiemelt szerepet kapott a versenyzők adekvát kommunikációs készsége, határozottsága, problémamegoldó készsége, elhivatottsága, az empátiás készsége, kreativitása és természetesen ügyelniük kellett a megfelelő időbeosztásra is!

Tanulóink sikeresen vették az akadályokat. Orosz Nikolett I., míg Krizsán András III. helyen zárta a versenyt. Ennek köszönhetően mindketten részt vehetnek a döntő versenyen, amely szintén Budapesten kerül megrendezésre április végén.

Felkészítőtanáraik: Szujó Éva és Andó Mónika

Orosz Nikolett