Befektetés a jövőbe

A Szent-Györgyis elsősegélynyújtók kiválóan szerepeltek országos sportversenyeken

Az idei esztendő márciusában előbb az ITF Taekwon-do Országos Bajnokságát, majd pedig az Országos Kick-box Diákbajnokságot rendezték meg Békéscsabán. A versenyeken, a szabályok betartása mellett is előfordulhatnak a küzdelemből adódó sérülések. Ezek ellátására kérték fel a Békéscsabai SzC Szent-Györgyi tagiskolájának egészségügyi képzésben résztvevő tanulóit.

Nem volt egyszerű dolguk, hiszen teljes mértékben spontán, életszerű szituációkkal szembesültek. Szerencsére egyik rendezvényen sem történt komolyabb probléma, az ütésekből és a rúgásokból adódó sérülések ellátásánál ügyesen segítették az orvosok és a mentőegységek munkáját.

A sportrendezvényeken számos traumás sérüléssel találkoztak. Az ellátások között volt orrvérzés, rándulás, ficam, zúzódás, bordasérülés, ujjsérülés, fejsérülés.

Az ilyen és az ehhez hasonló programokon való részvétel hozzájárult hallgatóink szakmai fejlődéséhez. Lelkesedésüket pedig mi sem mutatja jobban, minthogy mindezt szabadidejük terhére tették!

Az elsősegélynyújtó csapat tagjai: Horváth Henrietta, Nagy Nikolett, Vozár Enikő, Czinanó Alexandra, Aradi Lilla, Molnár Rita, Megyeri Zoltán, Darabos Adrien,Farkas Mónika, Ráfi Renáta.

Köszönjük munkájukat!