Befektetés a jövőbe

A KÓS 20. alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát – Országos fodrász, kozmetikus tanuló- és felnőtt verseny

Iskolánk immár huszadik alkalommal rendezte meg a Kós Károly Kupát, ahol az ország minden területéről megmérettethetik magukat a fodrász és kozmetikus tanulók és felnőttek is, több versenyszámban.

20 évvel ezelőtt indult el iskolánk és az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. együttműködésével a kozmetikus- és fodrász tanulók versenye. Ötletgazdái Csicsely Judit mesterkozmetikus és Molnár Ferenc a cég ügyvezető igazgatója voltak. Az első években csak az iskola tanulói részére rendeztük meg a versenyt, de a későbbiek során igény mutatkozott arra, hogy tanulóink összemérjék tudásukat az ország más intézményeiben tanuló diákjaiéval is. Ezután kezdtük el szélesebb körben meghirdetni, melyek helyszínei különbözőek voltak.

A 2000-es évek elején találtuk meg az ideális helyszínt, a város legimpozánsabb bevásárlóközpontjában. A kozmetikus versenyszámok közül a kisfantázia kategóriát Csicsely Judit emlékére hirdettük meg, melynek fődíja egy vándorkupa volt, melyet a Csicsely család szponzorált.

2005-től bővült a paletta, az „ifjú titán” versenyszámmal, melyet 5 évnél nem régebben végzett kozmetikusok számára hirdettünk meg.

Molnár Ferenc tulajdonos, ügyvezető igazgató úrral nagyon jó kapcsolatot ápolunk, ennek is köszönhető, hogy kiemelten támogatott iskolai együttműködési megállapodást kötöttünk. A kozmetikusok díjazását teljes egészében Ő szponzorálja, kupákkal, ajándékcsomagokkal, vásárlási utalványokkal.

Molnár Dánielné, Ilcsi néni 2013-ban eltávozott közülünk, nagy űrt hagyva maga után a kozmetikusok körében.  Az iránta érzett tiszteletből ettől az évtől a kisfantázia versenyt „Ilcsi néni emlékére” hirdetjük meg, fő díja a vándorkupa, melyet Molnár Ferenc ajánlott fel.

A fodrászatban hosszú évek óta támogatóink a HairCare Professional, az ORising, a Sanella ’97 Bt.

Az elmúlt 20 évben a versenyszámok zsűritagjai között sok országos és nemzetközi hírnevet szerzett szakember fordult meg.

Nagyon fontos számunkra a városi és megyei mesterek segítő munkája is a verseny során, hiszen ők képezik bázisát tanulóink gyakorlati oktatásának. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békéscsabai Ipartestület versenyünk helyi támogatói, akik szintén hosszú évek óta delegálnak a társadalmi zsűribe prominens személyiségeket.

Köszönjünk Mindenkinek, aki részese volt az elmúlt húsz évnek!


További képek a galériában