Befektetés a jövőbe

A Szent-Györgyi tagiskola sikeres szereplése az EuroSkills Budapesti előválogatóján

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumának 14. f. osztályos, gyakorló ápoló tanulója, Krista Mariann, pályázatot nyújtott be, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság 2017. január végén megjelent EuroSkills, az ifjú szakemberek Európa-bajnokságának ápolás és gondozás kategóriájánakBudapesti előválogatójára. A pályázati feltételek között a szakmai ismeretek mellett az angol nyelvtudás is szerepelt.

Információnk szerint 44 fő pályázott sikeresen az ország egész területéről, melyből az előválogató helyszínén 39 fő jelent meg.

2017. március 29-én az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság szervezésében a Magyar Honvédség Honvédkórház Klinikai Demonstrációs Egységében zajlott le a megmérettetés.

Reggel 8 órától kezdődő verseny egy angol nyelvű interjúval kezdődött, melyen a bemutatkozáson túl szakmai kérdésekre is választ kellett adni a versenyzőknek.

Az interjún az elérhető 50 pontból minimum 30 pontot elért pályázók jutottak tovább, a következő írásbeli fordulóba. Az írásbeli feladatmegoldást 17-en kezdhették meg, amelyre 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére. A feladatlap 75%-ban angol szaknyelvű, 25%-a pedig magyar nyelvű feladatokat tartalmazott.

Ezt követte a munkavédelmi oktatás, majd megkezdődött a gyakorlati forduló.

A gyakorlati feladat imitátor segítségével, valós környezetben megrendezett szituáció megoldása volt háromtagú bizottság előtt. A rendelkezésre álló idő 10 perc volt.

A gyakorlati feladat megoldása során a szakmai tudás mellett számos más kompetenciát is értékeltek, pl. adekvát kommunikáció, problémamegoldás, elhivatottság, empátia stb.

A válogatóverseny célja annak a nyolc versenyzőnek a kiválasztása, akik 2017. április 24-26.-án a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntőn részt vehetnek majd.

Az írásbeli és szituációs feladatok eredményei 2017. 03. 31-én jelentek meg, mely szerint Krista Mariann 9. helyezést ért el. Ugyan a SkillsHungary Nemzeti Döntőjétől 10 ponttal maradt le, de ettől eltekintve sikeres szereplést tudhatunk magunk mögött. A versenyen szerzett tapasztalatok hozzásegítik az előtte álló sikeres szakmai vizsga letételéhez.

Gratulálunk sikeres szerepléséhez!