Befektetés a jövőbe

A Zwack tagiskola tanulója 14. a súlyemelők ifjúsági világbajnokságán

Bangkokban rendezték meg a súlyemelők ifjúsági világbajnokságát. Thaiföld fővárosában magyar idő szerint vasárnap hajnalban a tárcsákhoz lépett Mitykó Veronika, a BSZC Zwack tagiskolájának tanulója, a Békéscsabai Előre Súlyemelő Club 17 éves versenyzője is.

A csabaiak üdvöskéje korábban kiharcolta a lehetőséget a vb-indulásra, csak az volt a kérdés, hogy a 69, vagy a 75 kilósok között szerepeljen-e.

Érdekesség, hogy ezt nem a csapattal tartó szövetségi kapitány, hanem itthonról a klubedzője, Bökfi János döntötte el.

— Látva a nevezettek listáját, úgy gondoltam, több keresnivalója lehet a 75 kilósok között — mondta Bökfi János. — Már önmagában az a tény, hogy a kisebb súlycsoportban harminc nevezés futott be, a 75 kilósok között pedig húsz, eldöntötte a kérdést.

A vasárnap hajnali B csoportban kilenc, a délutáni A csoportba 11 versenyző nyert besorolást, Mitykó Veronika hajnalban lépett a súlyokhoz. A csabai emelő öt jó gyakorlatot teljesített, az első szakítást rontotta, ami meg is ijesztette a szakvezetést, de végül a nagyobb drukknak tudták be a rontást.

Ugyanis azonnal javított és a „maradék” két szakítással is az egyéni csúcsbeállításig, 68 kg-ig jutott. Lökésben viszont mindhárom gyakorlata sikeres volt, és 92 kilót mutatott a harmadik, ami három kilóval jobb az eddigi legjobbjánál. Így értelemszerűen az összetettben is három kilót javított eddigi egyéni legjobbján, ami végül 170 kg-mot ért. Miután az esti csoport is befejezte a viadalt, kiderült, hogy a B csoportban megszerzett harmadik hellyel végül az összesítésben a 14. helyezésig jutott a csabai lány, ami pontszerző eredmény a hatfős magyar delegációban, ami viszont a kvótaszerzéshez szükséges.

Forrás: BEOL