Befektetés a jövőbe

AOTV-n a Kemény csapata, a „Csak a V8”

A BSZC Kemény Gábor Technikum képviseletében az 5/13/1 Autószerelő osztály három tanulója részt vett a nagy hagyományú Autószerelő Országos Tanulmányi Versenyen, melynek középdöntőjét Jászalsószentgyörgyön rendezték 2021. április 23-án.

Diákjaink a korábbi (írásbeli) forduló sikeres megírásának eredményeként juthattak be az öt régió közti középdöntőbe, ahol már csak tíz iskola csapata indulhatott az országból, régiónként kettő-kettő.

Itt a tanulmányi verseny alapelvének megfelelően a tanulók potenciális munkáltatói állították próba elé a versenyzőket szakmai gyakorlati és elméletigényes gyakorlati feladatokon keresztül.

Diákjaink nagyon ügyesek és felkészültek voltak. 2x1,5 óra állt rendelkezésükre a feladatok megoldására, amelyek között szerelési, diagnosztikai, javítási és árajánlat-készítési feladat is szerepelt. Szoros küzdelemben végül a Debrecen csapata jutott tovább az országos döntőre, a „Csak a V8” pedig a második helyen végzett. Ezt a pozíciót már második éve tartja iskolánk.

A szakmai tanulmányi verseny kiírója és rendezője az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft., az Autótechnika folyóirat kiadója és szerkesztősége, amely a szervizműhelyek szponzorálásával a versenyzőknek ajándékokkal kedveskedett.

A „Csak a V8” csapat tagjai: Csatári Zoltán, Németh Nándor és Serfőző Dániel. Gratulálunk!

Szegedi János
kísérő és felkészítő oktató