Befektetés a jövőbe

Az ország legjobbjai között a Szegya elsősegélynyújtó csapata

A 45. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen az előkelő VI. helyezést értek el a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Szegya 12. F osztályos tanulói az ifjúsági kategóriában. A remek csapat tagjai Juhász Csilla Sára tanárnő segítségével büszkén képviselték Békés megyét a versenyen.

Az elsősegélynyújtás világnapján, Veszprém belvárosában 330 elsősegélynyújtó (21 gyermek, 20 ifjúsági és 20 felnőtt, 2 külföldi vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán.

A vetélkedő három napja elméleti totókból, pihenő állomásokból és gyakorlati feladatokból állt, ahol tudásunk mellett talpraesettségünket is bizonyíthattuk. Olyan esetekkel találkoztunk, melyek a való életben is megtörténhetne: csecsemő-újraélesztés, tömegbaleset a Petőfi Színház próbatermében, szurkolói verekedés a színházkertben. Ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helyt állnunk, melyeket képzett imitátorok szimuláltak.

Maga a verseny is fantasztikus volt, és meggyőződésem, hogy nemcsak számunkra, versenyzőknek, hanem a járókelők és a társadalom szempontjából is hasznos!  Számomra a legnagyobb dicséret, amit kaphattunk az volt, hogy látták rajtunk a nyugodt, higgadt és összehangolt munkát. A versenyekre való felkészülés megtanított minket, hogyan reagáljunk, mit tegyünk, ha a való életben baleseti helyzet adódik.

Remélem, a kíváncsi járókelőket is sikerült arra buzdítani, hogy pótolják a hiányos elsősegélynyújtási ismereteiket, és ne féljenek cselekedni, ha a helyzet úgy kívánja!

Köszönünk minden segítséget, és köszönet mindazoknak, akik bíztattak, segítettek minket, hittek és hisznek bennünk!

 

A csapat tagjai:
Orosz Nikolett – csapatkapitány
Gulyás Rebeka
Nagy Rafaella
Tanka Levente
Telek Andrea
Felkészítő:
Juhász Csilla Sára

Orosz Nikolett