Befektetés a jövőbe

Erasmus + program Szlovákiai szakmai gyakorlaton jártak a hegesztő tanulók

 A 2016-2018-as nyertes pályázati időszak első szlovákiai turnusa zajlott Szlovákiában Komarnoban október 07. és november 05. között. A BSZC Trefort tagiskolájának öt hegesztő tanulója, a jelenlegi KSZ 12/2-es osztályból két diák, (Jakab Dominik és Nagy Norbert János) valamint a 2/10/2-es osztályból hárman (Acsai Attila, Andrej Andor és Daróczi Tibor Alex) vett részt a gyakorlaton a SAM – SHIPBUILDING AND MACHINERY a.s. cégnél.

 A gyakorlat megszervezésének aktív segítője a Komarnoi Stredná Obdorná Skola Technická - Műszaki Szakközépiskola volt. 

Az indulás előtti felkészítés fontos része volt a gyakorlatnak, amelynek során szakmai elméleti, lélektani és kulturális ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők, akik több csoportba bontva, más-más mesterrel, más-más feladaton dolgoztak. A hajógyár jelenleg több, főleg német és orosz megrendeléssel rendelkezik, ami azt jelentette, hogy új hajók és azok részeinek készítése, hegesztése, köszörülése volt a feladat.

A hétvégi programokon pedig megismerkedhettek a várossal és annak nevezetességeivel, a Duna parttal, valamint több környező településsel. Az első hétvégén Pozsonyba és a Bős-Nagymaros Vízlépcső megtekintésére utazott a csapat, szerencsére jó idő volt a kiránduláshoz, míg az utolsó szombatot Zólyomban töltötték, ahol a magyar történelem még meglévő emlékeit láthatták.