Befektetés a jövőbe

#ERASMUSDAYS 2021 a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2021. október 14-16. között ismét megrendezésre került az Európai Unióban az #ErasmusDays. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az Erasmus+ programot, melynek köszönhetően külföldi szakmai gyakorlaton vehetnek részt tanulóink is.

Az idei #ErasmusDays keretében közös játékra hívtuk a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) tagiskoláinak tanulóit Facebook-oldalunkon keresztül. Két játékban lehetett részt venni:

A TOTÓ játékban a tanulók a BSZC és az Erasmus+ programmal kapcsolatos ismereteit teszteltük. Például arra kerestük a választ, hogy melyik iskolánk tanulói vesznek részt éppen máltai szakmai gyakorlaton, vagy milyen igazolást kap az a tanulónk, aki Erasmus+ szakmai gyakorlaton vett részt?

A SZÓKIRAKÓ játékban az ERASMUS+ szót kellett bármilyen természetes anyagból kirakni, majd a róla készült fotót elküldeni nekünk. Ezekből a fotókból válogatva készült el legújabb, Erasmus+ programjainkat népszerűsítő plakátunk.

A résztvevők között játékonként 3-3 db BSZC ajándékcsomagot sorsoltunk ki.

Október 14-én, Facebook-játékunkkal párhuzamosan, kiállítóként részt vettünk a Békés Megyei Pályaválasztási Vásáron, melyet Békéscsabán, a CsabaParkban rendeztek. Az érdeklődő hetedikes, nyolcadikos tanulók számára videóösszeállítást készítettünk Erasmus+ programjainkról, de emellett őket is TOTÓ játékra hívtuk. A bátor játékosok a TOTÓ végén Erasmus+ logóval ellátott ajándékok közül választhattak.