Befektetés a jövőbe

#ErasmusDays JÁTÉK!

7 év 7 kérdés

2020-ban zárul az Európai Unió Erasmus+ programja, majd 2021-ben kezdődik egy új programidőszak. A most záruló ciklusban minden évben pályázni lehetett többek között szakközépiskolában tanulók és dolgozók külföldi szakmai gyakorlatára, tanulmányútjára, továbbképzésére.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és nyolc tagiskolája igen aktív volt ebben a hétéves időszakban. Nekik, tanulóinknak és munkatársainknak szól az alábbi játékfelhívás az #ErasmusDays programsorozat keretében!

Ismerjük meg egymás Erasmus+ projektjeit! Mit adott nekünk ez a program? Miért érdemes csatlakozni? Böngéssz a virtuális kiállítás fotói között, kattints a képekre, az információs pontokra és megtudod! Ezt követően könnyedén tudsz válaszolni az alábbi kérdésekre! A helyes válaszokat írd meg kommentben, mert a helyesen válaszolók között 10 db ajándékcsomagot sorsolunk ki!

A játék időtartama: 2020. október 15-17., sorsolás és nyertesek értesítése 2020. október 19.

Kérdések:

1. Szerepelt-e Málta, mint célország a 2014-es pályázatok között?
a, igen, b, nem, c, igen, de végül nem sikerült kiutazni

2. Kokemäki 2015-ben is fogadóváros volt. Melyik országban található?
a, Észtország, b, Finnország, c, Litvánia

3. Az "...akik szépet álmodtak és nagyot akartak" című projektben 30 tanuló utazott Marosvásárhelyre szakmai gyakorlatra. Melyik iskolának volt ez a nyertes projektje 2016-ban?
a, Kós Károly, b, Trefort Ágoston, c, Zwack József

4. Az "Innovatív technikák az étel és ital felszolgálás területén" Zwack József tagiskolánk 2016-ban induló projektje volt. Melyik országban szerveztek partnertalálkozót a résztvevő iskolák számára?
a, Bulgária, b, Izland, c, Ciprus

5. Orosz Nikolett tanulónk Finnországban teljesített szakmai gyakorlatot 2017-ben. A 2019-es WorldSkills versenyen kiválósági érmet szerzett. Milyen kategóriában?
a, kertépítés b, virágkötés, c, ápolás és gondozás

6. A 2018-as fordulóban turisztikai képzésben résztvevő tanulói számára szervezett szakmai gyakorlatot Széchenyi István tagiskolánk. Melyek voltak a fogadó országok?
a, Törökország és Görögország, b, Anglia és Málta, c, Hollandia és Németország

7. Kik nyertek 2016-ban szakképzési mobilitási tanúsítványt, mellyel még 2020-ban is biztosan támogatott projekttel pályázhattak, és mellyel sikerült például a Kanári-szigeteket is bevonni a célországok sorába?
a, Zwack és BSZC, b, Trefort és Zwack, c, Trefort és BSZC

Virtuális kiállítás elérhetősége: https://www.artsteps.com/view/5f76c18f324e2c3205f7f152?fbclid=IwAR2UQ1Ee8fELo8B-pm15TyOqAEoizWGP44k0etBv-RY-lQWfXfIX5Fm6w5s