Befektetés a jövőbe

Erdélyi gyakorlat a Trefortban

2018. október 18-án elindult az idei tanév második és harmadik Erasmus+ mobilitási csoportja Romániába, Székelykeresztúrra és Székelyudvarhelyre. November 16-án érkezik haza a két csoport.

3-3 fő tanuló utazik együtt, de a tanulók két szakmát képviselnek. A 13/A osztályból Bartalus Csaba, Egri Balázs Imre és Kis Dévald erősáramú elektrotechnikusok, ők Székelykeresztúrra mennek, míg Csicsely Zsolt Miklós, Faraga István Martin és Győri Attila a 15/A osztályban tanulnak alternatív gépjárműhajtási technikusi vagy autószerelő szakon. Kísérő tanáraik Kruzsic László és Kasoly Sándor tanár urak.

Az iskola udvarán gyülekezett a csoport pénteken reggel 8 órakor. Túl sok csomaggal indultak neki a fiúk, így a bepakolás kicsit sokáig tartott.

A gyakorlatot az autószerelő csoport az Autogroup- Simo SRL cégnél fogja teljesíteni egy Renault szalonban, a másik csoport pedig Székelykeresztúron a Stator SRL cégnél villanymotorok javításával, összeállításával, szerelésével tölti a gyakorlatot. Ők a második csoport ezen a gyakorlati helyen.