Befektetés a jövőbe

Észt tanulók a BSZC Trefort tagiskolájában

Az idei esztendő januárjának végén három informatikai tanuló érkezett az észtországi Tallinból, hogy az Erasmus+ mobilitási program keretében jó egy hónapos szakmai gyakorlatukat töltsék el az iskola falai között.

A harmadéves tanulók Kaspar, Mart és Rasmus a Trefort Ágoston Szakgimnáziumban főként programozás gyakorlat órákon vesznek részt. Az első benyomásaikat így osztották meg velünk:

Az iskolájukban, amikor kihirdették a mobilitás lehetőségét kíváncsivá váltak, hogy egy olyan országba utazhatnak, amelyről szinte semmit sem tudnak.

Az előttük álló egy hónap alatt szeretnének fejlődni szakmailag és mindannyian szeretnék, hogy az angol nyelvtudásuk is fejlődjön. Közös nyelvként a tanórákon, az új osztálytársaikkal való beszélgetések során az angol nyelvet használják, s ez fontos tanulási lehetőség a számukra.

Az első tapasztalatok alapján úgy látják, hogy Békéscsaba olyan, mint ha Észtországban lennének, az emberek barátságosak, és van KFC is a Csaba Centerben! Az iskola viszont sokkal nagyobb, a tantermek is modern eszközökkel vannak felszerelve, ezért bíznak abban, hogy hasznosan fog eltelni az egy hónap.