Befektetés a jövőbe

„Fényesebb” lett a BSZC Kemény

A „Fényes Okos Iskolák Program” keretében korszerűsítették a fényforrásokat a BSZC Kemény Gábor Technikumban. Lecserélték a világítótesteket, a régi, elavult gáz töltésű izzókat, fénycsöveket korszerű, energiatakarékos LED világításra. A beruházás egy 15 milliárd forintos országos projekt keretein belül valósult meg a szakképzésért felelős miniszter által kijelölt szakképzési centrumok tagintézményeiben.

A LED izzók használatával csökken a felesleges energiaráfordítás, miközben azoknak jóval magasabb a várható élettartama. A gáz töltésű izzókkal ellentétben a LED izzóknak nincs bemelegedési idejük, ezért sokkal hatékonyabbak olyan terek megvilágításában, ahol gyakran fel-és lekapcsolásra van szükség, nem érzékenyek a kapcsolgatásra. A LED izzó nem villog, fényereje ízlés szerint hangolható. Nincs semmilyen UV kibocsátása, tehát a környezetre, egészségre nincs káros hatással. Használata hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

A világításkorszerűsítési beruházást gondos energiahatékonysági felmérés és tervezés előzte meg. Az intézményen belül magas szinten zajlott a koordináció, ami lehetővé tette a munka gyors és alapos elvégzését: a tervezett időkereten belül-négy hét helyett két hét alatt- sikerült elvégezni a munkálatokat és felszerelni több mint 500 világítótestet.

Köszönetet mondunk a kivitelezőnek és munkatársainak a gyors és hatékony munkaszervezésért! Reméljük, a „fényes eredményt” hamarosan élvezhetjük!

Fekete Martin
12.C

Kiss Tibor
igazgatóhelyettes