Befektetés a jövőbe

Határvadászokat toborzott a rendőrség a szakképzési centrumban

Határvadászokat toboroztak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a napokban a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.

Mint Németh Jolán rendőr alezredes és Cseh István rendőr alezredes elmondta: Békés megyei toborzó körútjuk egyik állomásaként látogattak el az intézménybe. A Trefort tagiskola több mint 60 diákja megtudhatta tőlük, hogy elsősorban a Készenléti Rendőrség Orosházán megalakuló bevetési osztályába várják az érdeklődő fiatalokat. Azok jelentkezhetnek határvadásznak, akik betöltötték a 18. életévüket, magyar állampolgárok és érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A jelölteknek meg kell felelniük a pszichológiai és egészségügyi feltételeknek, valamint bizonyítaniuk kell fizikai alkalmasságukat is. Akik megfeleltek az előírásoknak, azok hat hónapos kiképzést kapnak. Az alapképzés első két hónapjában munkavállalóként bruttó 150 ezer forint munkabért kapnak, majd a következő négy hónapban már hivatásos állományú próbaidős őrmesterként, az őr-járőrtárs OKJ-s képzés keretében havonta bruttó 220.300 forint lesz az illetményük.

A két rendőrtiszt sikeresnek ítélte meg a látogatásukat, hiszen a fiatalok nem csak érdeklődve hallgatták végig előadásukat, hanem a program végén számtalan kérdést is feltettek a határvadász hivatással kapcsolatban.