Befektetés a jövőbe

Ismét támogatásban részesült a Trefort 2020-as Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázata

A napokban tette közzé a Tempus Közalapítvány az Erasmus + szakképzési mobilitási pályázati ciklus 2020-2022 időszakra benyújtott nyertes mobilitási pályázatainak listáját.

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a tanúsítvánnyal rendelkező intézmények között a 18. helyen került támogatásra. A nyertes lista szerint a 2020-2022-es időszakra 110 fő mobilitása kap támogatást. Ez a létszám három csoportból tevődik össze: 18 csoportban 70 tanuló és kísérőik, valamint 22 fő szakértő.

A pályázatunk nagyobb részét a diák mobilitások képezik, a pályázati időszakban 70 diák kiutazására nyílik lehetőség. A célországok kiválasztásának legfőbb szempontja a magas szintű tudás megszerzésének lehetősége, az üzemi és az iskolai gyakorlat során megszerzett tapasztalatok hasznosíthatósága. A gyakorlatok döntő többsége tényleges üzemi körülmények között történik.

Törekedtünk arra, hogy a kiutazók minél több szakterületet képviseljenek.

A mobilitások lefedik az elektrotechnika-elektronika, a közlekedés, a gépészet, épületgépészet, valamint az informatika szakmacsoport szakterületeit, 12 szakmában valósulnak meg, melyek a következők: hegesztő, ipari gépész, autóelektronikai műszerész, autószerelő, erősáramú elektrotechnikus, elektronikai technikus, elektromos kisgép és készülékszerelő, villanyszerelő, épületgépész technikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, szoftverfejlesztő- és tesztelő. A projekt megvalósulása hozzájárul stratégiai céljaink eléréséhez a nemzetköziesítési stratégiánkban megfogalmazott céljainkkal összhangban.