Befektetés a jövőbe

Közgés Kazinczy-érmek

Az idén április 14-17. között rendezték meg a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny 51. Kárpát-medencei döntőjét, melynek hagyományosan a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium adott otthont. Közel 140 középiskolás diák mérhette össze tudását e nemes versenyen, ahol egy szabadon választott, majd a helyszínen kapott kötelező értekező prózát kellett értő és értető módon tolmácsolniuk a versenyzőknek. Majd az írásbeli feladatban egy rövid szöveg hangsúlyait, szüneteit és kapcsolóelemeit kellett bejelölniük.

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma két végzős tanulója képviselte megyénket a szakközépiskolások kategóriájában. Kiváló szereplésük elnyerte a neves nyelvészekből álló bíráló bizottság tetszését.  Kazinczy-éremmel térhetett haza Varga Emese, felkészítő tanára Zsibrita Andrásné Hricsovinyi Gabriella, és Szuromi Zsuzsanna, felkészítő tanára Szabó Ila, aki a sokéves sikeres felkészítő munkájáért szintén elismerésben részesült.

A két kitűnő tanuló lány a múlt héten még a Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyén is remekül szerepelt, mindketten 2. helyezést értek el, Varga Emese Közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), felkészítő tanára Róta Ildikó, Szuromi Zsuzsanna pedig Vendéglátás-idegenforgalom, felkészítő tanára Bártfai Zoltán.