Befektetés a jövőbe

Marosvásárhelyi fiatalok Békéscsabán

A Békéscsabai Szakképzési Centrum az Európai Unió Erasmus+ programjának aktív tagjaként nemcsak tanulói külföldi szakmai tapasztalatszerzését támogatja, hanem fogadóként, a programban szintén részt vevő külföldi partner iskolái számára megszervezi tanulóik magyarországi Erasmus+ programját is.

Szeptember közepén 16 fős középiskolai csoport érkezett Marosvásárhelyről az Erasmus+ program keretében. Az autószerelő tanulók és 2 kísérő tanáruk négy hetet töltöttek Békéscsabán, és céljuk az volt, hogy minél több szakmai tapasztalatra tegyenek szert járműfényezői területen. Fogadó gyakorlati helyeik a Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola tanműhelye mellett három helyi vállalkozás voltak.

A tanulók munkanapjait hétvégén szabadidős és kulturális programok színesítették, Gyula, Budapest és Szeged városának felfedezése szerepelt úticéljaik között.

A program zárásaként, az utolsó munkanapon a diákok kézhez vették Europass mobilitási igazolványukat, mely az Európai Unióban egységesen elfogadott dokumentum a külföldi szakmai gyakorlat teljesítéséről.