Befektetés a jövőbe

Nyílt nap a Városházán – vízműs szemmel

A polgármesteri hivatal idén második alkalommal rendezte meg a középiskolásokat invitáló nyílt napját 2017. november 24-én. A Városháza 1. emeletén lévő Dísztermet, ahol a közgyűlések szoktak zajlani, most közel 100 diák töltötte be. Szarvas Péter polgármester úr nyitóbeszéde után megkezdődhetett a rendezvény.

Az egész programtervet úgy állították össze, hogy mi diákok kicsit belekóstolhassunk a képviselők és az ott dolgozók mindennapjaiba. A szervezők napirendi pontokba szedték az osztályvezetők előadásait, amelyek a képviselők asztalán előre el voltak készítve. Több körben helyet is foglalhattunk a képviselők székeiben és szavazhattunk a napirendi pontokról. Az első előadás például az önkormányzat feladatait és működését mutatta be. Szó esett a nyári munkákról, a szakmai gyakorlatról a polgármesteri hivatalon belül. Ezen belül az előadók részletezték azt is, miként várnak különböző irodai munkákra vagy esetleg más munkalehetőségekre középiskolás és egyetemista diákokat. Ezt tavasz elején önéletrajzzal a polgármesteri hivatalban lehet megpályázni. Az ifjúságot érintő ügyekről, támogatásokról és fejlesztésekről is hallhatunk prezentációt. Az idei év eddigi diákrendezvényeibe is betekintést nyerhettük, képekkel illusztrálva, mint például az idei Garabonciás Napokba.

Tájékoztatást kaptunk az éppen folyó beruházásokról, fejlesztésekről, például különböző sport-beruházásokról, a piac felújításáról, a téli fürdő bővítéséről, kerékpárutak és a zöldterületek kialakításáról. Az idő szűke miatt sajnos a Városháza körbejárására nem került sor, de így is izgalmas és érdekes délelőttön vehettünk részt. Ígéretet kaptunk, hogy iskolánk pár fős csoportjai külön időpont alkalmával megtekinthetik az épületet és az ott folyó munkákat. Mindenképpen élni fogunk a lehetőséggel!

Puskás Sára
10. E
BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma