Befektetés a jövőbe

Október 16-a az Újraélesztés Nemzetközi Napja!

„kezünk életet menthet”

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

2013. október 16-ra az Európai Resuscitatios Társaság az Európai Parlament támogatásával „Restart a Heart Day” (Indíts újra egy szívet) címmel nemzetközi programot hirdetett, melynek keretében az Unió országaiban a jelentkezők térítésmentesen vehetnek részt újraélesztési képzésen. A kezdeményezéshez a Magyar Resuscitatios (Újraélesztési) Társaság és az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott, ezen a napon az ország számos nagyvárosában biztosítanak lehetőséget az újraélesztés megtanulására, és próbálják meg felhívni a lakosság figyelmét az életmentő fogások egyszerűségére és fontosságára.

2016. október 16-án (vasárnap) az ingyenes újraélesztés-képzésekhez a Békéscsabai Mentőállomás is csatlakozik. A képzés reggel 9.00 órától folyamatosan tart 17.00 óráig. Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ előtti terület, 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.

Az újraélesztés-képzésben részt vesznek a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói is, akik az idei évben az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a 6. helyen végeztek.

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki szeretné megtanulni, hogy hogyan segíthet a bajba jutottakon!