Befektetés a jövőbe

Olimpikonok a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Csabai Edvin tizenhétszeres maratoni világbajnok kenus beszélgetett a diákokkal február utolsó napján.

A program a békéscsabai városi önkormányzat nyertes pályázata révén valósult meg, amelyet az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága hirdetett meg HISZEK Benned Sport Program elnevezéssel.

A sportolók a 9.A osztállyal kosaraztak együtt, a közös játék után pedig leültek beszélgetni a diákokkal. Storcz Botond és Csabai Edvin elmesélte: hogyan választottak sportágat. Csabai Edvin most is úgy gondolja, hogy szinte a maratoni szakágra született, de a közösség is megragadta. Storcz Botond és a kajak szintén hamar egymásra talált. Mindkét sportoló szereti a vizet, örömet jelent nekik, ahogy közlekednek a vízen. Storcz Botond elárulta azt is, hol tartja az olimpiai és világbajnoki érmeit.

Középiskolásként a sportolás mellett jó eredményeket értek el a tanulásban is, mert összeegyeztethető a sport és a tanulás. Harmincévesen hagyták abba a versenyszerű sportolást, de továbbra is rendszeresen edzenek. A kudarcból merítettek erőt a versenyzéshez.