Befektetés a jövőbe

Országos döntőn állt dobogóra a Zwack tanulója

2017. április 22-én a Debreceni SzC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny országos döntője, ahol a  Békéscsabai SZC Zwack tagiskoláját Felegyi Dominik 9. osztályos szakács tanuló reál, és Domokos Imre 10. osztályos cukrász tanuló humán kategóriában képviselte.

Reál kategóriában (matematika, fizika, informatika) 20 versenyző jutott be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A vetélkedő során az írásbeli feladatok mellett fizikai ismereteket igénylő kísérlettel mérték össze tudásukat a versenyzők. Dominik az előkelő 3. helyezést ért el. Felkészítő tanárai: Molnár Erzsébet, Zsilinszki-Kutasi Angéla és Bagi Csaba.

Humán kategóriában szintén 20-an jutottak be a regionális versenyekről az országos fordulóba. A diákok egyik feladata a reformkortól a II. világháborúig egyetemes és magyar történelem, a másik pedig Mikszáth Kálmán életéről, munkásságáról összeállított feladatlap megoldása volt. A szóbeli részben - állásinterjú keretében - egy szabadon választott XIX-XX. századi történelmi vagy irodalmi személy bemutatása volt a feladat. Imre az országos versenyen 8. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Tóth Péter.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak a kiváló eredményhez!