Befektetés a jövőbe

Országos első lett Szeles Ágnes, a Szent-György tagiskola kiadványszerkesztő tanulója

Idén első alkalommal vettek részt tanulóink az Országos Tanulmányi Verseny Képző- és iparművészeti ágazatán belül lefolytatott versenyen. A verseny egy házi előválogatóval kezdődött, amelyet az Alkotóházban tartottunk meg.

Az innen induló diákok, név szerint, Koós Réka, Pop Dóra, Somogyi Patrícia, és Szeles Ágnes mind továbbjutottak a Budapesten megrendezett első fordulóba (2017.március 18.), mely két részből állt. Az első részben művészettörténet tantárgyból teszt jellegű feladatokat kellett megoldaniuk, a második versenyszám pedig rajzos feladatokat tartalmazott.

A döntőt Szolnokon, a Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziumban rendezték meg. Az emelt szintű érettséginek megfelelő feladatok között a rajzon kívül, szerepelt egy művészettörténet esszé megírása, illetve a szakmai portfólió bemutatására is sor került.A döntő eredményei alapján egy tanulóval utazhattunk az igen színvonalas, több békéscsabai szakgimnáziumot is megjutalmazó eredményhirdetésre, ismét Szolnokra. Nagy-nagy örömünkre Szeles Ágnes, 12. G. osztályos, kiadványszerkesztő szakos tanuló az első helyet hozta el a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi tagiskola számára, melyhez szívből gratulálunk!

Felkészítő tanára: Veszpi Andrea és Pluhár András