Befektetés a jövőbe

Szakmai gyakorlat Lipcsében

Az „Irány Európa! Kerisek szakmai gyakorlata és tapasztalatszerzése külföldön” pályázat keretében Annus Erik, Lippai Renáta, Vikor Bence 13/C vendéglátásszervező, Gecsei Kitti 10/3 cukrász, Janicsek Dorka 10/7 és Soós Anett 11/5 szakács tanulók képviselték iskolájukat Lipcsében.

Az egy hónapos szakmai gyakorlat során a csoport tagjai üzemi konyhákon, valamint a Lipcsei Egyetem központi menzájának konyháján dolgoztak. Átfogó képet kaptak egy nagyüzemi konyha mindennapi működéséről, a munkaszervezési folyamatokról, részt vettek a menüsorok összeállításában. Feladatuk volt a konyhai előkészítő műveletek megvalósítása, az ételkészítés, ételkiadás.

A szakmai munka mellett kulturális programokra is volt lehetőség, melynek során diákjaink megismerhették Lipcse városának nevezetességeit, eljutottak Drezdába, Prágába, és egy teljes hétvégét tölthettek el Berlinben.

A hónap hasznosan  telt el, hiszen a szakma gyakorlása mellett betekintést nyertek a német kultúra világába, szakmai szókincsük gyarapodott, sikerrel kommunikáltak német nyelven a munkahelyeken és a hétköznapi szituációkban is.

A külföldi gyakorlati helyek mind a hat diákunkat szakmai dicséretben részesítették.  Értékeléseik alapján a tanulóink kiválóan felkészültek, érdeklődőek voltak, valamint nagy igyekezettel, szorgalommal végezték a rájuk bízott feladatokat.

Gratulálunk a szép teljesítményhez és köszönjük, hogy jó hírét vitték iskolájuknak!