Befektetés a jövőbe

Szalagavató a Kósban 2018

A BSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. január 20-án, szombaton rendezte meg szalagtűző ünnepségét a Csabagyöngye Kulturális Központban. A végzősök már hónapok óta készültek erre a nagy napra. A kezdés előtti percekben szinte érezni lehetett a fokozódó izgalmat és örömet: a lassan megtelő nézőtéren a szülők és rokonok saját gyermekük színpadra lépését várták.

A Himnusz hangjai után Szánduné Ujszigeti Gabriella, az intézmény igazgatónője köszöntötte a megjelenteket. Az intézmény diákjai nevében Frankó Henrietta 11. B osztályos tanuló üdvözölte a végzősöket, míg közülük Itáli Laura (12. A) emlékezett vissza az iskolában töltött évekre. Galgóczi Csenge, a 11. A növendéke Ornella Fiorini: Lányomnak című versét szavalta el. A végzős osztályok diákjai egymás után vonultak fel a színpadra, a felnőtté válást jelképező keskeny szalagok sorban felkerültek a blúzokra és zakókra.

A délután fénypontjai egyértelműen a bemutatott műsorok, táncok és az osztályok által összeállított prezentációk voltak, amelyek a Kósban töltött évek összefoglalására és felidézésére nyújtottak lehetőséget. A nyitótáncot a Rómeó és Júlia dallamaira lejtették a női szabós lányok, akik később a Hupikék törpikéket – a saját maguk által készített jelmezeikben - jelenítették meg Kós-Aprajafalvát. A festő és járműfényező tanulóink árnyjátékot adtak elő, melyhez a kellékeket a tanműhelyben dolgozók készítették el. Az ács osztály diákjai a „Kertünk alatt faragnak az ácsok…” dallamával igazi jó hangulatot teremtettek. A záró keringőt a két végzős szakgimnáziumi osztály közösen mutatta be, méltó befejezést biztosítva ezáltal a szalagavató műsorának.

A sok szervezőnek, szereplőnek hála, nagyon színvonalas és változatos műsornak lehettünk részesei ebben a két órában. Mindenki boldog volt, mosolyogott, tapsolt, és olykor egy-egy könnycsepp is legördült az elérzékenyült mamák, nagymamák, rokonok arcán. De kérdem: mikor könnyezzen és tapsoljon egy édesanya vagy édesapa, ha nem a gyermekük egyik legboldogabb napján, amikor ott látják őt a kapu előtt, amit átlépve azt érezheti, hogy egy kicsit már felnőtt vagy felnőttebb lett.


További képek az iskola galériájában