Befektetés a jövőbe

Szalagavató a Széchenyiben

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2016. december 17-én rendezte meg szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban, ahol 155 végzős tanulónak tűzték fel a szalagot.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a Békéscsabai Szakképzési Centrum tagintézmény-vezetője (Tálas Csaba, Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma; Eke Ibolya BSZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Száduné Ujszigeti Gabriella  BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Skultétiné Barna Anita BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma), illetve tagintézmény-vezető-helyettese (Kovács Levente, BSZC Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma; Szűcs Lajos BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma; Kasoly Sándor tagintézményvezető-helyettes).

Az ünnep a végzős diákok ünnepélyes bevonulásával kezdődött, majd Paláncz György az intézmény vezetője ünnepi beszédében a felnőtté válás szimbolikus állomásának jelentőségéről beszélt: „A végbement változás jelentős, itt váltatok gyerekből felnőtté, itt formálódott egyéniségetek. Számtalan egyéni és közösen megélt élmény, az izgalommal szervezett és várt kirándulások, a különböző iskolai rendezvények, gyakran megélt öröm és bánat, számos siker és kudarc, az osztály- és iskolatársakhoz, tanáraitokhoz fűződő viszony, ezek mind-mind itteni életetek velejárói, aktívan átélt részei, amelyek júniusig még szorosan idekötnek benneteket.” Megköszönte a diákok, a szülők és a tanárok munkáját.

A végzősök nevében Ozsgyáni Blanka 12.F osztályos tanuló ünnepi beszédében szólt az éretté válásról, a szalagavató ünnepség jelentőségéről. A végzősök ezután kapták meg az osztályfőnöküktől az érettségire készülést jelző szalagot.

A végzősök nyitó keringője előtt az első műsorszámban  standard táncbemutatót (angol keringő, bécsi keringő, slow fox és quick step) láthatott a közönség. A táncosok:  Kraszkó Tamás (11.D) és Kraszkó Zsanett (9.B). Intézményük tanulói 2016. december elején Békéscsabán megrendezett Ifjúsági C standard kategóriában 3., a Felnőtt C latin kategóriában 2. helyezést értek el. A másik két páros területi és országos bajnokságon értek el sikereket: Kovács Gábor és Klaukó Csenge, Zahorán Zoltán és Csepregi Noémi.

A második műsorszám az Acid Jazz Dance Company Táncsport Egyesület produkciója volt (a csapat tagjai: Nagy Georgina (9.F), Kiss Rebeka, Szekeres Réka, Váraljai Adél) a  végzős osztályok moderntánc produkciói előtt. A magas színvonalú ünnepség moderátorai Kovács Napsugár, valamint Szegedi Zita (11.E), és Czepó Sára (11.F).

A műsor harmadik részében a végzősök osztálytánc előadásait nézhették meg az érdeklődők: 12.F „Afrika” elnevezésű összeállítását Szabó Fanni és Bartolák Aliz tanította be. Az elmúlt 4 évét mutatta be a 12.E osztály, a koreográfiát Tarnótzky Réka (12.E) és Kőműves Orsolya (12.F) állította össze. A 12.D „Bulijárat” összeállítását Németh Ivett koreográfus állította színpadra. A 12.A és a 12.B osztály színes vidám műsorszámát Molnár Sándor tánctanár segített összeállítani.

A záró keringő előtt a FIT-DANCE Sportegyesület táncosai szórakoztatták a közönséget: Ágoston Diána (10.D), Sióréti Sára (9.F), Uhrin Petra (12.D), Nagy Emese Sára, Erdős Boglárka, Wágneer Fanni, Duna Viktória, Kövesdi Adrienn.


További képek a galériában