Befektetés a jövőbe

Széchenyis diákok sikeresen szerepeltek az ÁSZÉV döntőjében

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai a 2016/2017. tanévi Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny (ÁSZÉV) döntőjében, 2017 áprilisában, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban eredményesen szerepeltek Turisztikai ismeretek és Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyakból.

Az ÁSZÉV célja a tanulók felkészítése, az érettségi vizsgák elősegítése, a lehetőség biztosítása az érettségiző tehetséges tanulóknak a megmérettetésre, a kiemelkedő tanulmányi eredmények értékelése; ezen kívül a szaktanárok tehetséggondozó munkájának bemutatása; a szakgimnáziumok oktató-nevelő munkájának versenyszintű értékelése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése és elismerése.

A vizsgatárgyak versenyfeladatai az adott szakmacsoport érettségi követelményében megfogalmazott ismeretanyagon alapulnak. Az első forduló interaktív módon került lebonyolításra, a 2. forduló (döntő) írásbeli és szóbeli versenyrészek teljesítéséből állt.

Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért 25 többletpontra jogosult a versenyző/jelentkező a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 423/2012.(XII.29.) Korm. rendelet 21.§ (1) bekezdés pontja alapján.

A Turisztika ismeretek vizsgatárgyból Bálint Valentina Lilla (12.E) 1. helyezést, Kovács József 2. helyezést, Maár Kitti (12.E) 5. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Aradszky Ilona Éva.

A Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyból Balogh Vivien (12.F) 4. helyezést, Kuti Dorisz (12.F) 18., Tárnyik Lilla (12.F) 26. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Majoros Mária, Róta Ildikó, Uhrin Györgyi.