Befektetés a jövőbe

Szegyás siker a nyomdász versenyen

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős kiadványszerkesztő tanulói 2016-ban elnyerték a Best Print Hungary verseny zsűrijének különdíját.

Az évről évre megrendezésre kerülő megmérettetésen Magyarország grafikai és nyomdaipari piacának szereplői vesznek részt a legszínvonalasabb, szakmailag legkiválóbb termékeikkel. A zsűri szigorú szempontok alapján választja ki a beküldött nyomdatermékek közül az év legjobbjait. A rangos elismerésért az ország legjelesebb nyomdái versengenek. 

A versenybizottság minden évben meghirdeti a junior kategóriát is, amelyben hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok egyénileg vagy csoportosan nevezhetnek be termékeket vagy grafikai terveket. Több fővárosi és vidéki általános- és középiskola mellett felsőoktatási intézmények hallgatói is nyújtottak be pályázatot ebben a kategóriában. A Szent-Györgyis kiadványszerkesztők az idén a Széchenyi emlékévre való tekintettel Széchenyi István műveit, a Hitel, Világ, Stádium-ot tervezték újra. Az ebben a témában készült könyvborítókat és tipográfiai terveket csoportosan neveztük be a pályázatra, amelyen a diákok a zsűri különdíját nyerték el. 

A csapat tagjai (a fotón balról jobbra): Balta Zsanett, Nagy Enikő, Györke Zsófia, Biró Anita és Pallagi Ádám. Felkészítő tanár: Sántáné Fazekas Tünde

Ezúton is szívből gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk.