Befektetés a jövőbe

SzeptemberFeszt a Vízműben

A BSZC Vásárhelyi Pál tagiskolája SzeptemberFeszt címen kétnapos rendezvénnyel búcsúztatta az ősz első hónapját.

Szeptember 25-én a diákok tematikus előadásokat hallhattak Hankó Andrástól (Alföld Víz  Zrt., Vízmű): Miért jó VÍZMŰS-nek lenni? – a víz fontossága az emberek életében:, Novák Attila (Vízmű) Élő-e az élő művészet? továbbá A ló és az ember II. : Kántor Ivett (Vízmű): Utazás a fantáziairodalom világába: Pikó Tamás (Andrássy Úti Társaskör): Pályaorientációs előadás és Nagy Balázs (Munkácsy Mihály Múzeum): Régészeti feltárások az M44-es autóút építésénél címmel.

Az előadásokat követően a diákközgyűlésen az iskola vezetősége ismertette a tanév menetét, beszámolt az intézményben történő beruházásokról és a leendő felújításokról. A diákönkormányzat főbb felelősei a diákság elé tárták az idei év programjait. Bemutatkozott Bodorló Balázs, az iskola diákpolgármester-jelöltje, aki beszélt pár szót a kampányáról.

Másnap, az iskola udvarán megrendezett főzőversenyen 20 osztály mérkőzött meg egymással, végül a 12. D osztály hamburgere győzött, akik a hamburgerpogácsát saját maguk gyúrták és sütötték meg. A zsűri első sorban az étel megjelenését, ízét, zamatát, illatát, küllemét, állagát, és a készítők kreativitását és az összbenyomást értékelte. A győztes, a Mese Cukrászda felajánlásából egy csokoládétortát nyert

A SzeptemberFeszt során az iskola diákjai számtalan kiegészítő programon, vetélkedőn is részt vehettek, így például rendőrségi bemutatón, csocsó-bajnokságon, kispályás labdarúgó-bajnokságon, kerékpárlassúsági versenyen, kötélhúzáson és honfoglaló, illetve XBOX játékokon. A kétnapos kikapcsolódás során a dobogós helyezést elértek értékes nyereményekben részesültek.