Befektetés a jövőbe

Taroltak a KÓS tanulói az országos ÁSZÉV versenyen!!!

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén indultak leendő fotográfus tanulóink az optika ágazatban. Az országos döntőbe négy tanulónk jutott be és adhatott számot tudásáról: Baukó Boglárka, Bécsi Nelli, Für Henrik és Kalmár Anett. 

Az országos döntő megrendezésére Szolnokon került sor, 2017 április elején. Két napot töltöttek a versenyzők ebben a városban. Az első napon volt egy három órás írásbeli rész, amely a fotótörténeti és technikai tudásukra volt kíváncsi. Másnap reggel megtekinthették a kijavított írásbeli feladatsort. Ezt követően megkezdődött a verseny szóbeli része. A versenyzőknek saját fotókat, illetve munkanaplót kellett készíteniük, amit még az írásbeli vizsga napján le kellett adniuk. A képek egyéni bemutatására került sor, beszélniük kellett a képek készítéseinek körülményeiről, illetve a technikai dolgokról is. A verseny eredményére egészen csütörtökig kellett várniuk, amikor kiderült, hogy kik kerültek az első három helyezett közé, viszont a sorrendet csak pénteken, az eredményhirdetés napján tudták meg Szolnokon.

MINDHÁROM DOBOGÓS HELYEZÉST A MI TANULÓINK HOZTÁK EL!

  1. Für Henrik
  2. Baukó Boglárka
  3. Kalmár Anett

Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

A gyerekek értékes nyereményekkel és rengeteg tapasztalattal tértek haza, amely nagy segítséget nyújt nekik a szakmai érettségin, májusban.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáruknak, Rácz-Juhos Andreának!