Befektetés a jövőbe

Tésztából készült hidakat mutattak be a Vízműs diákok a Munkácsy múzeumban

A Békéscsabai SZC-hoz tartozó Vásárhelyi Pál iskola diákjai és tanárai voltak a főszereplői a Munkácsy Emlékház szervezésében rendezett „Híd, ami összeköt” elnevezésű programnak.

Az iskolából átvitt, vízműs diákok által egy korábbi verseny keretében készített tésztahidakat mutattak be az érdeklődőknek, akik maguk is kipróbálhatták a hídtervezést, -építést: a helyszínen fénymásoló papírból lehetett hajtogatással, illetve vágással különböző áthidaló szerkezeteket készíteni Novák Zoltán tanár úr és a Vízműsök irányításával. Az elkészített műveket azután megterhelték és vizsgálták a teherbírásukat. A próbálkozó csapatok számára nagy örömet jelentett, hogy nem tudtak annyi terhet a hidakra rakni, hogy azok összeroppanjanak.

A program második felében Török Árpád címzetes igazgató,hídépítő mérnök tartott előadást a különböző hídtípusokról, rengeteg diával színesítve a bemutatót. A világ minden tájáról vett példák közül sokhoz személyes élményei is kötődtek, ami még érdekesebbé tette a hallgatóság számára az előadást.


További képek a galériában