Befektetés a jövőbe

Tésztahídépítő-versenyt rendezett a Vízmű az általános iskolásoknak

2017 októberében a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma tésztahídépítő-versenyt hirdetett a békéscsabai általános iskolásoknak, mely keretén belül október 27-éig várták azon fiatalok jelentkezését, akik érdeklődnek a közlekedésépítő szakmák iránt. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhettek, a feladatuk egy előre megépített tésztahíd elkészítése volt.

A megmérettetésre 4 pályamunka érkezett, kettő az Erzsébethelyi Általános Iskolából, egy a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, egy pedig a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskolából. Az eredményhirdetésre és a tésztahíd törésére a békéscsabai pályaválasztási vásáron került sor 2017.11.08-án 13:30 perckor. A törésre a pontok kiszámítása miatt volt szükség, hiszen a hidak megépítésével a zsűri arra volt kíváncsi, hogy mennyi terhelést bír el a híd.  A törések alkalmával 2 vízműs diák tésztahídját is próba alá vettették, de természetesen ők nem vettek részt a versenyben, aminek eredménye végül a következőképpen alakult:

1. helyezett: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2-3. helyezett: Erzsébethelyi Általános Iskola

4. helyezett: Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola

 

A versenyre érdemes volt pályamunkát készíteni, hiszen a nyertesek közül az 1. helyezett egy osztálykirándulást nyerhetett a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkba, a 2. helyezett a VÍZMŰ büféje által felajánlott édességcsomaggal lett gazdagabb, míg a harmadik helyezett vízműs mappákat és egy hidakról szóló értékes könyvet vehetett át.

Köszönjük az általános iskolásoknak a részvételt és gratulálunk a győzteseknek!

Tóth-Nagy Terézia beszámolója