Befektetés a jövőbe

„Zenével a drog ellen” – Kemény Gitárklub Kenderesen

Harmadik alkalommal zenélhetett a Kemény Gitárklub drogprevenciós előadáson. Kisújszállás és Kunhegyes után márciusban Kenderesen léptek fel Fekete András rendőr főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság drogprevenciós tanácsadójának meghívására.

Az általános és középiskolások által teljesen megtöltött Móricz Zsigmond Művelődési Házban a hallgatók interaktív előadáson vehettek részt. Az előadó a fiatalok nyelvén beszélt arról, milyen veszélyei és káros hatásai vannak a különböző szereknek.

A hallgatóságot arra ösztönözte, hogy a kábítószerek használata helyett olyan tevékenységeket végezzenek, amikben örömüket lelik. Ilyenek pl. a sport, a különböző művészeti ágak, a tánc és a zene. Ezek mind közösségi élményt nyújtanak, amikkel kiteljesíthetik a bennük lévő tehetséget, fejleszthetik képességeiket.

Pozitív mintaként szolgált az előadás második részében a Kemény Gitárklub fellépése. Műsorukban népdalok és saját szerzemény mellett drogprevenciós témájú és pszichedelikus rock dal is szerepelt.

A program végén ebédmeghívásra invitálták a Gitárklubot, majd megtekintették a helység nevezetességét a Horthy-kastélyt.

Mindenki nagyon jól érezte magát!

Örömükre szolgált, hogy részt vehettek egy ilyen jelentőségteljes programon.

Köszönet a szervezőknek!