Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Ezüst minősítést kapott a Széchenyi kórusa

2018.05.09.

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma kórusa Ezüst minősítést kapott az „Éneklő Ifjúság” minősítő hangversenyén.

A Széchenyi kórus 2017-ben alakult az Emberi Erőforrás Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított nyertes pályázata alapján.

A kórus vezetője: Aradi Zsolt. Szakmai közreműködő: Kovács Napsugár. Zongorakísérő: Szabóné Banner Zsófia.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottsága 2017/2018 tanévben is meghirdette az „ÉNEKLŐ IFJÚSÁG” hangverseny-sorozatát. Az „Éneklő Ifjúság” kórustalálkozó és minősítő hangverseny Békés megyének is hagyományosan rangos gyermek-ifjúsági amatőr művészeti eseménye. Bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget nyújt az általános és középiskolai kórusok számára, ezáltal biztosítva a kórusmozgalom utánpótlását és fejlődését. A Csabagyöngye Kulturális Központ (Békéscsaba) 2018-ban egy alkalommal hirdette meg „Éneklő Ifjúság” hangversenyt, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA országosan egységes kvalifikációs szabályrendszerében.

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314